reklama

Recepty na zabijačku: Pochutnejte si třeba na báječných skřivanech na niti

Vepřový bůček na zelí

Co budete potřebovat:

  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1 kg libového vepřového bůčku
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml černého piva
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Kmín
  • Hotová jíška

Postup

  1. Libový bůček očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet.
  2. Cibuli oloupeme a rozdělíme na klínky. Zelí necháme okapat a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe cibuli a navrch maso. Okmínujeme, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou do měkka. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.
  3. Měkké maso vyjmeme a zelí se šťávou můžeme podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou. 
  4. Na talíře rozdělíme zelí s výpekem. Poklademe pečeným masem a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama