reklama

Pikantní s chilli, cizrnový nebo osvěžující s mangem: 10 receptů na skvělé saláty

Luštěninový salát s hlívou

Co budete potřebovat:

dresink

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 1 lžička medu
  • sůl a pepř dle chuti

salát

  • 200 gramů žlutého hrachu
  • 1 žlutá paprika
  • 3 lžíce červené nakrájené papriky Znojmia
  • 150 gramů hlívy ústřičné
  • 2 mrkve

Postup

  1. Žlutý hrách namočíme přes noc a uvaříme podle návodu.
  2. V míse prošleháme ingredience na dresink - olivový olej, šťávu z citronu, nasekanou petrželku, hořčici a med. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
  3. Přisypeme ještě teplý hrách a dobře promícháme. K hrachu přidáme naloženou papriku, proužky čerstvé papriky a mrkev nakrájenou na slaboučká kolečka. Ještě jednou prohodíme.
  4. Hlívu po žebrech natrháme na proužky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme dozlatova. Přidáme ji do salátu a hned podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama