reklama

Pikantní s chilli, cizrnový nebo osvěžující s mangem: 10 receptů na skvělé saláty

Netradiční fazolkový salát se sardelkami

Co budete potřebovat:

  • 500 g čerstvých zelených fazolek
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 10 sardelových řezů
  • 25 kaparů
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu.
  2. Poté do ní vsypeme fazolky a necháme asi 3 minuty vařit.
  3. Pak je rychle scedíme a propláchneme studenou vodou.
  4. Fazolky si tak zachovají nejen křehkost, protože se zastaví proces varu, ale také sytě zelenou barvu.
  5. Zálivku připravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do salátové mísy a promícháme s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje.
  6. Fazolky se zálivkou důkladně promícháme a ihned podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama