reklama

Recept na víkend: Marocké kuře s kuskusem

Přemýšlíte, co o víkendu uvaříte k obědu a milujete orientální chutě? Pak vyzkoušejte marocké kuře s kuskusem. Recept je jednoduchý na přípravu a vyhovuje i požadavkům zdravého stravování.

Foto: Albert ČR

Marocká kuchyně je velice rozmanitá. Typické jsou pro ni různé druhy masa dušeného v kořeněných omáčkách, obiloviny, zelenina a ovoce. Tradiční přílohou je kuskus, který je velice nenáročný na přípravu.

Pokud chcete ochutnat jídlo na marocký způsob a hledáte přitom jednoduchý recept, vyzkoušejte náš tip z kuřecího masa.

Ingredinece:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • 200 g batátů
  • 1 červená cibule
  • 2 mrkve
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 menší cuketa
  • 10 g žlutých rozinek
  • 200 g sterilované cizrny
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžičky papriky
  • Hrst čerstvé máty
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 300 g kuskusu

Postup:

  1. Osolené kuřecí medailonky na oleji zprudka opečte, 1 minutu z každé strany, vyjměte vedle na talíř.
  2. Zeleninu nakrájejte na menší kousky a vsypejte na pánev.
  3. Restujte 5 minut a vsypte rozinky a scezenou cizrnu. Okořeňte a opékejte 5 minut, případně přilijte trochu oleje.
  4. Kuskus osolte, promíchejte s olivovým olejem a přelijte vroucí vodou dle návodu.
  5. Hotový kuskus podávejte s marockou směsí, lístky koriandru a máty.

Další recepty najdete zde.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama