Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
Budeme potřebovat 500 g kvalitního mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 vejce, 100 ml vody, 2 lžíce hladké mouky a strouhanku. Na dochucení nám bude stačit sůl, mletý černý pepř, libeček, mletý kmín a majoránka. Zapomenout nesmíme na strouhanku na obalování karbanátků a olej na smažení.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme.
Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce.
Mleté maso nakoupíme u řezníka, 1/2 kg nás průměrně vyjde na 70 - 80 Kč. Za vejce, cibuli, česnek, hladkou mouku a strouhanku si připočteme zhruba 15 Kč, za veškeré koření asi 5 Kč. Počítat musíme i s olejem na smažení, kterého potřebujeme dostatek, počítáme asi 10 Kč.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena