Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si nachystáme tři talíře na přípravu trojobalu, tedy hladkou mouku, do dalšího talíře strouhanku a ve třetím talíři rozkvedláme vejce.

3) Silné plátky goudy obalíme nejprve lehce v hladké mouce tak, aby přilnula ve velmi tenké vrstvé na celý povrch sýru. Poté namočíme do talíře s rozšlehaným vejcem a přetočíme i na druhou stranu. Nyní přesuneme do talíře se strouhanku a důkladně přitiskneme taktéž na celý povrch.
4) Stejným způsobem si přichystáme oba plátky goudy. Obě vrstvy trojobalu jsou velmi tenké, avšak zabrání vytékání sýra.

5) Do pánve s vyšším okrajem nalijeme slunečnicový či řepkový olej, do vrstvy cca 1 cm a rozpálíme na plotně.

6) Obalený sýr vložíme do rozpáleného oleje, poté ihned snížíme teplotu na téměř polovinu. Smažíme dozlatova z jedné strany, poté otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu.
7) Hotový smažený sýr ihned podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.

Smažený sýr a finanční náročnost
Ingredience na smažený sýr pro nás vyjdou na zhruba 60 Kč.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Zahřešte si: Nejlepší recepty na dozlatova smažená jídla
Geniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.