reklama

Máte chuť na pravý mrkvový cupcake? Upečte si ho doma, je to jednoduché

Nadýchané cupcakes s kloboukem dokonalého krému vám přinesou obrovský prostor pro vaše nápady a fantazii. Zkuste z mandlové hmoty vymodelovat jarní kytičky nebo ptáčky, či je nazdobit miniaturními mrkvemi.

Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Suroviny

krém

  • 200 ml smetany
  • 200 g kvalitní hořké čokolády

těsto

  • 100 g cukru
  • 2 ks vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 80 g mletých lískových ořechů
  • špetka mleté skořice a soli
  • 200 g mrkve
  • 120 g hladké mouky

Postup přípravy

Mrkve oloupeme a nastrouháme na jemno. Vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny. Mouku se špetkou soli a práškem do pečiva prosejeme. Do vaječné směsi postupně přidáváme nastrouhanou mrkev, skořici, ořechy, olej a naposledy prosetou mouku s práškem do pečiva.

Připravené formičky na muffiny nebo cupcake naplníme do poloviny připraveným těstem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut. Cupcake po upečení necháme zcela vychladnout.

Krém si připravíme z nalámané čokolády, kterou rozpustíme se smetanou ve vodní lázni a necháme vychladnout. Vychlazený krém šlehačem prošleháme a naplníme jím cukrářský sáček. Vychlazené cupcake ozdobíme čokoládovým krémem a dozdobíme jakoukoli velikonoční ozdobou.

Mrkvové cupcake podáváme třeba na snídani nebo jsou vhodné i k večernímu mlsání.

zdroj: Vaření.cz

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama