reklama

Recept na luxusní Jalapeño burger: Tip na víkendové grilování

Přemýšlíte, co si o víkendu hodíte na gril? Zkuste si připravit klasiku v podobě burgeru. Máme pro vás recept na pořádně nabitou a pikantní variantu na mexický způsob.

Foto: archiv Albert

V jednoduchosti je krása, což platí i o přípravě jídel. Pokud se chystáte o víkendu grilovat a nechce se vám pouštět do něčeho nového, vsaďte na starý dobrý burger. Jen ho můžete něčím ozvláštnit, aby nebyl pořád stejný.

Vyzkoušeli jsme recept na Jalapeño burger, který se dost možná stane i vaším favoritem pro letošní léto. Další tipy najdete na https://www.albert.cz/gril.

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 200 g soudkových rajčat
  • sůl
  • 1 jarní cibulka
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 4 hovězí burgery Jalapeño (zakoupíte v prodejnách Albert)
  • olej
  • 4 burgerové housky
  • hrst nachos
  • 50 g rukoly
  • 2 nakládané papričky jalapeño

Guacamole

  • 1 avokádo
  • 1 jarní cibulka - pouze bílá část
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • sůl, pepř

Jak na to?

  1. Rajčata nakrájejte na malé kostičky,posolte a nechte v cedníku odkapat.
  2. Pak smíchejte s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, koriandrem a limetovou šťávou.
  3. Avokádovou dužninu rozmačkejte vidličkou. Bílou část jarní cibulky nakrájejte co nejjemněji.
  4. Přidejte k avokádu spolu s limetovou šťávou a promíchejte. Osolte a opepřete.
  5. Burgery potřete trochou oleje a pečte na grilu šest až osm minut z každé strany.
  6. Housku rozpulte a také krátce opečte na řezu.
  7. Do housky vložte grilované burgery a ozdobte rukolou, plátky nakládaných jalapeños, vrstvou guacamole, nalámaných nachos a rajčatové salsy.
"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama