reklama

Recept na dnešní den: Těstovinový salát se zelenými fazolkami

Hledáte inspiraci na rychlé a zdravé jídlo? Vyzkoušejte salát, který vás zasytí, ale přitom po něm nepřiberete.

Foto: archiv PR

Inspirace není nikdy dost. Co připravit k obědu nebo k večeři, aby bylo jídlo skvělé, rychlé a přitom chutnalo celé rodině? 

Zkuste těstovinový salát podle nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování. Bude se vám hodit i tehdy, když se budete snažit shodit pár kilo do plavek. A oceníte i to, že si ho prostě sbalíte do krabičky a můžete vzít kamkoli s sebou.

Ingredience:

  • 150 g čerstvých špenátových těstovin
  • 150 g listového špenátu
  • 50 g červené papriky
  • 50 g zelených fazolek
  • 50 g mladých sójových bobů
  • 20 g česneku
  • 10 g zázvoru
  • 1 g chilli vloček
  • 2 lžíce omáčky Ketjap Manis
  • 1 lžička rybí omáčka
  • řepkový olej
  • 1 dcl rýžového vína
  • 1 lžička cukru
  • Sůl podle chuti
  • Sezam na zdobení

Postup:

  1. Na páře si připravíme sójové mladé boby a dlouhé zelené fazolky.
    Česnek si nakrájíme na jemné plátky. V kastrolku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanšírované fazolky, osolíme a zakápneme omáčkou Ketjap Manis a rybí omáčkou.
  3. Jakmile máme orestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby a je hotovo.
  4. Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme česnekem a sezamem.

Chcete více informací a zdravých receptů? Inspiraci najdete na Zdravestravovani.cz.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama