Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Na bramborový guláš budeme potřebovat 700 g brambor, 2 klobásy, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1,2 l vody, 1,5 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, drcený kmín, majoránka, sůl a mletý pepř.
Klobásky nebou jinou uzeninu nakrájíme na menší kousky.
Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit.
Vaříme do změknutí brambor.
Nakonec buřtguláš dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Bramborový guláš se řadí mezi levná jídla. Za 4 porce dáme asi 40 Kč bez přílohy.
Guláše na mnoho způsobů můžete vyzkoušet podle těchto receptů
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena