reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Recepty na podzimní moučníky: Klasické i bez lepku. Upečte si, co vám chutná
1
/12
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Archiv PR
Jablečný koláč z haluškového těsta
Ingredience
Na těsto:
1 balení halušek (např. Labeta)
1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
120 g cukru
130 g tuku na pečení
130 ml vody
Na náplň:
4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka
1 kávová lžička skořice
2 vanilinové cukry
cukr dle chuti
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu.
Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí.
Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta.
Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20 až 25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
reklama
Další zajímavé články
Nejmladší syn prince Williama slaví šesté narozeniny, Kate zveřejnila novou fotku
Znovu single Monika Babišová je za všech okolností módní ikonou
Jak slavní zachraňují planetu. Mendesová se svlékla donaha, Klus jezdí elektromobilem
reklama
reklama
reklama
reklama