reklama

Recepty na podzimní moučníky: Klasické i bez lepku. Upečte si, co vám chutná

Jablečný koláč z haluškového těsta

Ingredience

Na těsto:

  • 1 balení halušek (např. Labeta)
  • 1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 120 g cukru
  • 130 g tuku na pečení
  • 130 ml vody

Na náplň: 

  • 4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka
  • 1 kávová lžička skořice
  • 2 vanilinové cukry
  • cukr dle chuti

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. 
  2. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí.
  3. Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta.
  4. Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20 až 25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama