reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Recepty na podzimní moučníky: Klasické i bez lepku. Upečte si, co vám chutná
1
/12
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Archiv PR
Jablečný koláč z haluškového těsta
Ingredience
Na těsto:
1 balení halušek (např. Labeta)
1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
120 g cukru
130 g tuku na pečení
130 ml vody
Na náplň:
4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka
1 kávová lžička skořice
2 vanilinové cukry
cukr dle chuti
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu.
Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí.
Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta.
Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20 až 25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
reklama
Další zajímavé články
Slavní pod vlivem pověr, mléčných zubů, čtyřlístků, krystalů i hvězd
Scenáristovi Petru Kolečkovi je 40 let. V showbyznysu není jediný, kdo ustál nevěru
Býval sexy mužem roku, ale i alkoholikem. Panáka Hanák ani dnes neodmítne
reklama
reklama
reklama
reklama