reklama

Pravé asijské jídlo si připravíte i doma v Česku. Šéfkuchař prozradil recepty i fígle

Kung-pao (4 porce)

Ingredience 

  • 480 g kuřecích stehenních plátků bez kosti, nakrájené na menší kousky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na 3cm špalíčky
  • 8 ks sušených čili papriček, středně pálivé
  • 160 g arašídy (ve slupce, ale vyloupané ze skořápky)
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
  • 20 g zázvoru, nadrobno nakrájený
  • ½ polévkové lžíce sečuánského pepře celého
  • bramborový škrob na obalení kuřecích stehen + na zahuštění omáčky
  • olej na smažení
  • sůl, bílý pepř a cukr na ochucení kuřecích stehen

Ingredience na omáčku

  • 1 dcl světlé čínské sójové omáčky
  • 2-2,5 dcl vody nebo kuřecího vývaru
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce tmavé čínské sójové omáčky
  • 6 lžic rýžového vína shaoxing

Postup

  1. Všechny suroviny na omáčku smícháme v misce dohromady.
  2. Kuřecí stehna ochutíme solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalíme je v bramborovém škrobu. Stehna usmažíme ve wok pánvi do křupava ve vysoké vrstvě oleje a necháme okapat. Arašídy usmažíme ve vysoké vrstvě oleje a necháme je okapat.
  3. V čisté wok pánvi rozpálíme trochu oleje a krátce orestujeme nakrájený česnek a zázvor. Přidáme smažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, čili a arašídy. Krátce zarestujeme a zalijeme připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavaříme a zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve vodě.
  4. Kung-pao podáváme s jasmínovou rýží.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama