480 g kuřecích stehenních plátků bez kosti, nakrájené na menší kousky
4 jarní cibulky, nakrájené na 3cm špalíčky
8 ks sušených čili papriček, středně pálivé
160 g arašídy (ve slupce, ale vyloupané ze skořápky)
4 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
20 g zázvoru, nadrobno nakrájený
½ polévkové lžíce sečuánského pepře celého
bramborový škrob na obalení kuřecích stehen + na zahuštění omáčky
olej na smažení
sůl, bílý pepř a cukr na ochucení kuřecích stehen
Ingredience na omáčku
1 dcl světlé čínské sójové omáčky
2-2,5 dcl vody nebo kuřecího vývaru
2 lžíce cukru
4 lžíce tmavé čínské sójové omáčky
6 lžic rýžového vína shaoxing
Postup
Všechny suroviny na omáčku smícháme v misce dohromady.
Kuřecí stehna ochutíme solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalíme je v bramborovém škrobu. Stehna usmažíme ve wok pánvi do křupava ve vysoké vrstvě oleje a necháme okapat. Arašídy usmažíme ve vysoké vrstvě oleje a necháme je okapat.
V čisté wok pánvi rozpálíme trochu oleje a krátce orestujeme nakrájený česnek a zázvor. Přidáme smažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, čili a arašídy. Krátce zarestujeme a zalijeme připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavaříme a zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve vodě.