reklama

Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu

Kapr na mandarinkách (4 porce)

Ingredience

  • olej 
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 citronu
  • 3 mandarinky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 velký pomeranč
  • 600 g filé z kapra 
  • pepř mletý bílý 
  • podravka
  • čerstvě nasekaná petrželka

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Očištěné filé z kapra nakrájíme na porce, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a necháme 30 minut stát.
  2. Maso ze všech stran posypeme podravkou (koření dlaní lehce do masa zatlačíme), lehce osolíme a opepříme, obalíme v mouce.
  3. Takto připraveného kapra opečeme na oleji, podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme dvě mandarinky rozdělené na měsíčky a máslo (1 mandarinku necháme stranou na zdobení).
  4. Chvíli dusíme.
  5. Hotového kapra na mandarinkách rozdělíme na talíře a ozdobíme měsíčky mandarinky a petrželkou.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama