reklama

"Na tyto nedám dopustit." Oblíbené vánoční recepty od porotkyně Peče celá země

Mirka van Gils Slavíková se do paměti českých diváků zapsala jako kritická porotkyně show Peče celá země. Jako cukrářka se čtyřicetiletou praxí v tomto oboru dokáže už od prvního pohledu odhadnout, jakých surovin jste dali příliš mnoho, nebo zda by sladkému dezertu pomohlo zůstat ještě pár minut v troubě. Jaké jsou ale její recepty na vánoční cukroví, bez kterého se žádný rok neobejde?

Prohlédnout grafiku
Foto: archiv Mirky van Gils Slavíkové

Svou dráhu cukrářky odstartovala Mirka van Gils Slavíková v 80. letech, kdy v Praze tehdy vedla restauraci Moskva a pracovala v hotelu Alcron. Její zvědavost a touha po poznání ji pak dovedly až do dalších zemí, kde se nechávala inspirovat tamními zvyky a chutěmi. V Johannesburgu vedla místní vyhlášenou cukrárnu, ve které nabízela například dezert Koeksisters. O pár let později zakotvila se svým mužem ve Spojených státech, kde založila cukrárnu Flying Cakes, a tehdy už jako trojnásobná matka se vrhala vedle pečení cukroví a dortů i na vaření sirupů či marmelád.

Za svůj cukrářský um byla rovněž několikrát celosvětově hodnocena, získala ocenění Profesor cukrářského umění a zvítězila na několika cukrářských olympiádách. Bez čeho se ale o Vánocích neobejde? 

Podívejte se na její oblíbené recepty v naší grafice. 

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama