reklama

Nové recepty na polévky: Zkuste je a budete za hvězdu kuchyně!

Uvařte si polévky, jaké ještě neznáte. Pomohou s hubnutím a zaručujeme vám, že si na nich pochutnáte.

Foto: iStock

Po veselých velikonočních hodech zkuste polévky. Dodají vám živiny a zasytí vás, ale nejsou tak hutné. Můžete si na nich pochutnat v rámci odlehčujícího režimu, než zase naplno propukne další hodování!

Na polévky existuje nepřeberné množství receptů. Chcete inspiraci na něco nového? Vyzkoušejte naše tipy.

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

Ingredience: 1,3 l kuřecího vývaru, 100 g uvařeného kuřete nakrájeného na kostičky, 200 g červené čočky, 200 g rajčat, 1 lžička římského kmínu a 1 lžička koriandrových semínek rozdrcených a nasucho opražených, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, sůl, pepř, hrst sekaného čerstvého koriandru na ozdobu.

Postup: V hrnci rozpalte olej a krátce osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, kmín, semínka koriandru a kari a promíchejte s osmaženou cibulkou. Vlijte vývar a přiveďte k varu. Poté přidejte čočku, rajčata nakrájená na kostičky, kostičky kuřecího masa a nechte 12 minut povařit. Nakonec ozdobte čerstvým koriandrem

Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky

Ingredience na knedlíčky: 180 g mletého kuřecího masa, 2 plátky toustového chleba na přípravu strouhanky, 3 lžíce parmazánu,
2 stroužky česneku, 2 lžíce nasekané pažitky, 1 velké vejce, sůl a čerstvě mletý pepř, 2 lžíce másla.

Ingredience na polévku: 2 lžíce panenského olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1¼ litru kuřecího vývaru, 1 větší mrkev, ½ menšího celeru, hrst nudlí nebo polévkových těstovin, hrst baby špenátu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu. 

Postup přípravy knedlíčků: Namleté kuřecí maso smíchejte se strouhankou, nastrouhaným parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete a vytvarujte menší knedlíčky. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte, poté odložte na talíř.

Postup: Přímo v hrnci krátce osmahněte na oleji kostičky celeru, proužky mrkve a plátky česneku. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte těstoviny a pár minut povařte. Asi 3 minuty před koncem vaření přidejte kuřecí knedlíčky. Odstavte, přimíchejte baby špenát a parmazán. Podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané čerstvou bazalkou nebo petrželkou a nastrouhaným parmazánem.

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Ingredience: 300 g kuřecích prsou nakrájených na tenké nudličky, 500 ml kuřecího vývaru, 300 ml kokosového krému, 100 g hub na plátky (nejlépe se hodí chuťově výraznější druhy hub, například asijská shiitake), 1 velká chilli paprička, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička třtinového cukru, 2 ks citronové trávy.

Postup: Do hrnce nalijte kuřecí vývar, kokosový krém, přidejte na krátké špalíčky nakrájenou citronovou trávu, na kolečka nakrájenou chilli papričku a přiveďte k varu. Nechte vařit asi 3 minuty, přidejte na plátky nakrájená kuřecí prsa, na plátky nakrájené houby a nechte vařit, dokud maso nezměkne. Přidejte 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, lžičku třtinového cukru a po chvilce servírujte.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Ingredience: 1 kuřecí prsní řízek, 500 ml kuřecího vývaru, 400 g konzervované kukuřice, 2 brambory, 2 jarní cibulky, nastrouhaný čerstvý zázvor, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř.

Postup přípravy: Na oleji osmahněte jarní cibulku a zázvor. Zalijte vývarem, přidejte kuřecí maso, brambory nakrájené na kostičky a nechte na mírném ohni vařit. Jakmile kuře zbělá, přidejte kukuřici, polévku osolte, opepřete a ještě 2 minuty povařte. Poté podávejte.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama