Syrové nové brambory omyjeme a neoloupané rozprostřeme na plech vymazaný česnekovým olejem. Brambory prosypeme solí a plnou hrstí čerstvé petrželky, můžeme použít i jiné bylinky, kmín apod.
Troubu rozpálíme na 200 °C, plech s bramborami vložíme do rozpálené trouby, teplotu můžeme zmírnit na 180 °C a pečeme cca 40 minut. V polovině času plech povytáhneme a vařečkou brambory promícháme, aby se dobře propekly a dostaly krásnou zlatohnědou barvu ze všech stran. Po 40 minutách vidličkou zkontrolujeme, zda jsou dostatečně měkké a můžeme podávat.
Nové pečené brambory s česnekem a petrželkou jsou skvělé jako příloha k masu, grilované zelenině i rybě, ale můžeme je klidně podávat i samotné, například s lahůdkovým česnekovým nebo bylinkovým majonézovým dipem.