reklama

Netradiční recepty ze sezónního ovoce: Proč dát přednost lokálním surovinám

Dobám, kdy vše exotické bylo pro nás synonymem slova "lepší", už naštěstí odzvonilo. Vracíme se k lokálním zdrojům, které jsou pro naše tělo zdravější a peněžence dostupnější. Proč využívat především místní suroviny a co netradičního z nich můžeme připravit, se dozvíte v naší galerii.

Prohlédnout grafiku
Foto: iStock

Většina odborníků na zdravé stravování se shoduje, že nejzdravější je zároveň to nejjednodušší. Lepší než exotické ovoce je to lokální, které roste v českých zahradách a na polích.

Možná je to naší "českou" povahou, snad tím, že jsme dlouhou dobu žili v určité izolaci, ale mnozí z nás mají zakódováno, že věci ze zahraničí jsou většinou lepší než ty domácí. Ne vždy to tak je a v případě ovoce a zeleniny to platí jen málokdy.

Pojďme se společně podívat na aktuální dostupné zdroje vitamínů a na pár netradičních receptů pro jejich zpracování. Další výborné recepty najdete zde.

reklama
reklama
reklama