reklama

Na výlety i do práce. Jídla, která vám budou chutnat i za studena

Tuňákový salát s chřestem (2 porce)

Ingredience

  • svazek chřestu
  • 1 avokádo
  • tuňák v konzervě
  • směs listových salátů
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 červená cibule
  • svazek pažitky
  • 1 citrón
  • špetka mleté hořčice
  • lžička oleje
  • ocet
  • sůl

Postup

  1. Povařte špičky chřestu v osolené vroucí vodě asi čtyři minuty. Pak je sceďte a ponořte do studené vody.
  2. Na kousky nakrájejte avokádo a potřete ho citronovou šťávou, aby nečernalo.
  3. Jednu červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a najemno nasekejte svazeček pažitky.
  4. Připravte si zálivku smícháním šťávy z jednoho citronu, na špičku nože dejte mletou hořčici, olej, ocet a sůl.
  5. Do misky dejte směs listových salátů, chřest, avokádo, cibuli, pažitku, dobře scezené kousky tuňáka a několik vlašských ořechů. Zálivku přidejte až těsně před jídlem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama