reklama

Veganství jen pro šílence? Inspirujte se těmito recepty, zaručeně si je oblíbíte

Omáčka z pečené máslové dýně (5 osob)

Ingredience

  • 1 máslová dýně
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 rýžová smetana
  • voda
  • 4 větší šalotky
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 1 polévková lžíce tymiánu
  • špetka soli a pepře

Postup

  1. Dýni oškrábeme, nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy. Přidáme olivový olej, bazalku, tymián, lahůdkové droždí, pepř, sůl a dáme péct zhruba na 30 minut na 180 stupňů.
  2. Po asi 15 minutách dýni promícháme. Mezitím si šalotku nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme upečenou dýni a zalijeme ji 200 mililitry vody tak, aby byla dýně zcela ponořená.
  3. Vaříme asi 10 až 15 minut, poté přidáme rýžovou smetanu a omáčku rozmixujeme. Pár kousků dýně můžeme nechat nerozmixovaných, stejně jako bazalku.
  4. Podáváme například s těstovinami. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama