Odhlásit se můžete kdykoliv.
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více
informací o zásadách ochrany osobních údajů naleznete ZDE.
Veganství jen pro šílence? Inspirujte se těmito recepty, zaručeně si je oblíbíte
Dýni oškrábeme, nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy. Přidáme olivový olej, bazalku, tymián, lahůdkové droždí, pepř, sůl a dáme péct zhruba na 30 minut na 180 stupňů.
Po asi 15 minutách dýni promícháme. Mezitím si šalotku nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme upečenou dýni a zalijeme ji 200 mililitry vody tak, aby byla dýně zcela ponořená.
Vaříme asi 10 až 15 minut, poté přidáme rýžovou smetanu a omáčku rozmixujeme. Pár kousků dýně můžeme nechat nerozmixovaných, stejně jako bazalku.