reklama

Jak snídají lidé po celém světě? Argentinci jedí sladké pečivo, Barmánci polévku

Snídaně je základ dne, tvrdí nutriční poradci a specialisté na výživu. Zatímco Francouzi si ráno nejraději dopřávají čerstvé croissanty a kávu, většina obyvatel asijských zemí mívá mnohem bohatší snídaně sestávající třeba i z vařeného masa. Pokud také patříte mezi snídaňové nadšence, inspirujte se chutěmi z celého světa.

Vydatná polévka mohinga. Prohlédnout grafiku
Vydatná polévka mohinga. | Foto: Shutterstock

Všichni asi znají anglické snídaně, francouzskou lásku k čerstvým croissantům nebo italskou obsesi espressem. Věděli jste ale, že na mnoha místech světa bývají snídaně mnohdy stejně bohaté jako typické evropské obědy?

Tak například v Myanmaru se snídá vydatná polévka mohinga, Japonci dávají přednost miso polévce a rybě. Na Kostarice můžete posnídat rýži s fazolemi a smaženým banánem, zatímco v Argentině dávají přednost sladkému pečivu a maté. 

Podívejte se na další snídaně z celého světa.

reklama
reklama