| 2.5 hrnku | voda | |
| 4 ks | citron | |
| 3 lžíce | med | |
| 6 hrnků | meloun | |
podle potřeby | ||
|---|---|---|
| led | ||
na ozdobu | ||
| čerstvá máta | ||
Dužninu melounu vydlabeme a odstraníme semínka. Z citronů vymačkáme šťávu. Do mixéru vhodíme meloun, přilijeme citronovou šťávu a med. Pečlivě rozmixujeme. Melounovou směs vlijeme džbánu, dolijeme studenou neperlivou vodou a pečlivě promícháme. Melounovou limonádu necháme před podáváním dobře vychladit. Pak stačí melounovou limonádu rozlít do sklenic, doplnit ledem a třeba lístkem máty na ozdobu.
Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení
Meloun, citron, voda a cukr. Nic víc není potřeba a můžete si doma vyrobit lahodný melounový sorbet a zpříjemnit si parné dny.

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!
Ne vše, co je sladké, je hned ovoce a taktéž, co si grilujeme k masu, musí být hned zelenina. Otestujte svoji znalost v našem kvízu.

Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Autor:Michy









Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena