reklama

Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné

Džem z černého rybízu a malin

  • 1 kilo černého rybízu
  • 300 gramů malin (nebo podle chuti)
  • 1 balení třtinového želírovacího cukru
  • špetka kyseliny citronové
  1. Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky klidně nechte a rozmixujte ho na pyré a poté přepasírujte přes cedník.
  2. K pyré přidejte maliny a zbytek ingrediencí.
  3. Opatrně promíchejte, abyste nerozmačkali maliny, a přiveďte pyré k varu.
  4. Vznikne vám řidší džem, který se dobře roztírá. Pokud máte radši tužší konzistenci, přidejte více želírovacího cukru.
  5. Vroucí džem dejte do horkých skleniček a po zavření otočte dnem vzhůru.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama