reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné
1
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Labeta
Džem z černého rybízu a malin
1 kilo černého rybízu
300 gramů malin (nebo podle chuti)
1 balení třtinového želírovacího cukru
špetka kyseliny citronové
Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky klidně nechte a rozmixujte ho na pyré a poté přepasírujte přes cedník.
K pyré přidejte maliny a zbytek ingrediencí.
Opatrně promíchejte, abyste nerozmačkali maliny, a přiveďte pyré k varu.
Vznikne vám řidší džem, který se dobře roztírá. Pokud máte radši tužší konzistenci, přidejte více želírovacího cukru.
Vroucí džem dejte do horkých skleniček a po zavření otočte dnem vzhůru.
reklama
Další zajímavé články
"Myslím, že jsem byl lepší než Bud," tvrdí Terence Hill. Nikdy se prý nepohádali
Svléká ji jako panenku. Kanye West nutí svou ženu, aby chodila prakticky nahá
Velikonoční výzdoba: inspirace z celého světa i od našich celebrit
reklama
reklama
reklama
reklama