reklama

Došlo droždí? Vyrobte si ho z brambor a piva. Je z něj pak výborné pečivo i chleba

  • 5 až 6 středně velkých brambor
  • 3 lžíce pískového cukru (je jemnější než krystal, ale hrubší než moučka)
  • 2 dcl běžného piva

Droždí z brambor

  1. Brambory uvařte vcelku a ve slupce. Pak je oloupejte a důkladně prolisujte, případně nastrouhejte a rozmačkejte. Přidejte cukr a pivo a pořádně promíchejte, aby se hmota pěkně spojila. Nechte 24 hodin v klidu prokvasit.
  2. Nelekejte se, vznikne vám droždí, které je trochu světlejší a má mazlavější konzistenci než to kupované. U receptů ale dejte pozor, tohoto droždí se musí k pečení dát víc. Pro představu - droždí z tohoto receptu vám vystačí na pečení s 500 gramy mouky a je dobré ho trochu naředit vodou, lépe se pak propojí s moukou.

Na další stránce najdete jednoduché recepty na přípravu chleba a pečiva.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama