Recept na kimchi salát
1) Příprava surovin.
2) Nejprve rozpůlíme pekingské zelí, následně rozkrojíme na čtvrtiny. Odkrojíme košťál a překrájíme na cca 5 cm široké pruhy.
3) Připravíme si větší mísu s cca litrem vody, nasypeme do ní nakrájené zelí, zasypeme 3 vrchovatými lžícemi mořské soli a pořádně promícháme.
4) Zelí ponoříme a zatížíme například poklicí. Necháme takto odležet 2 hodiny.
5) Mezitím si nasekáme jarní cibulku nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, prolisujeme stroužky česneku a asi 3 cm zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno.
6) Připravíme si pastu k ochucení salátu. V misce smícháme připravený česnek a zázvor, chilli, med a rybí omáčku. Vše důkladně lžičkou promícháme, vznikne nám červená pasta.
7) Nasolené zelí několikrát důkladně propláchneme a přecedíme, abychom ho zbavili soli.
8) Do mísy poté dáme důkladně propláchnuté zelí, mrkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Vše důkladně promícháme, nejlépe v potravinářských rukavicích.
Po důkladném promíchání by měly být všechny kousky rovnoměrně obaleny připravenou červenou pastou.
9) Hotový kimchi salát napěchujeme do větší sklenice, necháme 1 - 2 dny přikrytý kvasit při pokojové teplotě, poté uzavřeme a skladujeme v lednici.
Kimchci salát podáváme jako přílohu, shora ještě každou porci posypeme sezamovým semínkem.
Kimchi salát a finanční náročnost
Ingredience na kimchi salát nás vyjdou na zhruba 45 Kč, záleží na výběru surovin.
Vyzkoušejte také:
Letní salát s tuňákem
(doba přípravy 35 min )
Řecký pastýřský salát
(doba přípravy 30 min )
Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou
(doba přípravy 20 min )
Zeleninový salát s kuřecím masem
(doba přípravy 20 min )