reklama

Jahodové dezerty této sezony: Zapomeňte na bublaninu a knedlíky

Jahodové tartaletky

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g pšeničné hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 ks vejce
  • špetka soli
  • hladká mouka na podsypání

Na náplň:

  • 500 g čerstvých jahod
  • 3 dcl méka
  • 40 g cukru
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • Lístky meduňky na ozdobu

Postup

  1. Mouku prosijeme, smícháme s cukrem, špetkou soli a vejcem. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
  2. Těsto necháme chvíli odležet a rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Formičkou z něj vykrojíme kolečka.
  3. Kulaté formičky vymažeme tukem a do každého vložíme kolečko těsta, které vymačkáme prsty po obvodu formiček až k okrajům. Těsto propícháme na dně na několika místech vidličkou, formičky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova (asi 15 minut).
  4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink podle návodu na obalu a po vychladnutí do něj vmícháme zakysanou smetanu.
  5. Upečené vychladlé korpusy z těsta vyklopíme opatrně z formiček a naplníme je připraveným krémem.
  6. Očištěné jahody nakrájíme na plátky, koláčky jimi bohatě ozdobíme. Můžeme přidat lístky meduňky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama