Výborné a jednoduché kokosky pro každou příležitost i jako vánoční cukroví. Můžeme je jíst hned po upečení.
Hodnocení
4.5
/ 5 (1005x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
13x
Ingredience
1 špetka
sůl
8 ks
bílek
25 dkg
cukr moučka
30 dkg
strouhaný kokos
Postup přípravy
V hrnci ušleháme sníh, do kterého jsme přidali špetku soli.
Když je sníh tuhý, postavíme hrnec do kastrolu s horkou vodou a za stálého šlehání přidáváme cukr a šleháme ve vodní lázni, dokud se nám nevytvoří tuhá hmota.
Pak vyndáme hrnec z lázně a nasypeme kokos, který vmícháme do sněhu.
Na pečící papír děláme lžičkou kopečky, není třeba daleko od sebe, neroztečou se.
Kokosky od babičky pečeme při 140 °C 15 minut. Upečené kokosky nemusíme nechat odležet, netvrdnou.