reklama

Co uvaříte o víkendu? Začala sezona chřestu, dejte si ho se sušenou šunkou a vajíčky

Chřestová sezona je tu. Nenechte si ujít příležitost tuhle zeleninu ochutnat. Nabízíme pár skvělých receptů, které jsme v redakci vyzkoušeli a můžeme vám je doporučit.

Prohlédnout grafiku
Foto: Albert ČR

Většinu roku je chřest dostupný jenom v konzervách. Proto bychom si měli pořádně užít čas, kdy jej můžeme koupit v obchodech čerstvý.

Ať už zvolíte bílý a zelený, každopádně prospějete svému zdraví. Chřest je totiž plný vitaminů (C, A, E) a kyseliny listové. Tahle kombinace prospívá hlavně imunitnímu systému a pomáhá našemu organismu načerpat po dlouhé zimě sílu a energii.

Zatímco kdysi dávno byl chřest lahůdkou jen po vyvolené (říkalo se mu "královská zelenina"), dnes získává stále větší oblibu. Jak si ho připravíte vy? V naší grafice najdete celou řadu skvělých receptů.

reklama
reklama
reklama