reklama

Co se všemi zralými rajčaty? Udělejte z nich pesto či kečup podle babiččina receptu

Domácí rajčatové pesto 

Ingredience

  • 1 kg bio rajčat
  • 2 stroužky bio česneku
  • 3 lžíce bio extra panenského olivového oleje
  • šťáva z bio citrónu
  • bio bazalka
  • sůl a bio pepř na dochucení

Postup

  1. Rajčata na spodní straně nařežeme nožem do tvaru křížku tak, aby se nám po spaření lépe loupala. Vložíme je do mísy a zalijeme převařenou horkou vodou tak, aby se celá ponořila. Necháme odstát a po vychladnutí oloupeme.
  2. Poté je rozkrojíme a vydlábneme semínka.
  3. Následně všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne kašovitá konzistence. Můžeme přidat také parmezán nebo chilli papričku dle chuti.
  4. Na závěr osolíme a opepříme. 


Náš tip: Pro aromatičtější chuť můžete bazalku přidat až těsně před podáváním s těstovinami. 

Další zajímavé články

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama