reklama

BLOG: Hrníčkový recept na skvělý makovec

Mák je rostlina dvou tváří. Tou vlídnější je, že se dá využít na přípravu skvělých moučníků třeba jako maková náplň do voňavých buchet. Tou odvrácenou je fakt, že se nezralých makovic vyrábějí drogy, kvůli kterým je pěstování máku setého v řadě zemí zakázáno. V Česká republice je pěstování máku povoleno a k místní kuchyni neodmyslitelně patří. Tento hrníčkový recept si zamilujete pro jeho chuť i nenáročnost přípravy.

Foto: Češka z Česka
Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek máku (dávám jeden a půl hrnku)
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka

Uvedené ingredience jsou na měnší plech 35 x 25 cm, případně zdvojnásobte dávku. Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredicence v míse smíchejte a důkladně promíchejte. Těsto vylijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečte na 170 stupňů asi 40 min.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama