reklama

Bez melounu by to nešlo. V těchto receptech byste ho ani nečekali a chutná božsky

Salát panzanella s melounem (8 porcí)

Ingredience

Dressing

  • cca 200 gramů melounu 
  • čtvrt hrnku granulovaného cukru 
  • špetka soli 
  • 2 stroužky česneku, oloupaného a nastrouhaného 
  • 1 lžička celozrnné hořčice 
  • 1,5 lžičky čerstvého tymiánu 
  • ½ lžičky vloček červeného pepře 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • ½ hrnku bílého vinného octa 
  • ½ hrnku olivového oleje 

Salát

  • polovina den staré ciabatty, nakrájené na menší kostky 
  • 2 lžičky olivového oleje 
  • 1 ½ lžičky čerstvého tymiánu 
  • ¼ lžičky jemné mořské soli
  • 1 kilo melounu, nakrájeného na menší kostky  
  • 3 středně veliká rajčata, nakrájená na klínky
  • 1 středně velká okurka, zbavená semínek, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky 
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
  • 1 hrnek čerstvé bazalky 
  • ½ hrnku rozdrobeného sýra feta

Zdroj: NY Times

Postup

  1. Udělejte nejprve dressing. Pomocí hrubého struhadla nastrouhejte do střední misky dužninu melounu. Přidejte cukr a sůl. Směs nechte alespoň 10 minut odstát.
  2. Poté přidejte česnek, hořčici, tymián, vločky červeného pepře, mletý pepř, ocet a olej. Zamíchejte dohromady. Dressing vydrží i týden v ledničce, stačí jen protřepat.
  3. Ve velké servírovací misce nakombinujte meloun, rajčata, okurku a červenou cibuli. Předtím než přidáte nakrájenou ciabattu a bazalku, odlijte přebytečnou tekutinu. Pokapejte ¼ zálivky a dochuťte solí a pepřem.
  4. Rozdělte do jednotlivých misek, navršte nadrobenou fetou a pokryjte zbývajícími lístky bazalky a zbytkem zálivky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama