reklama

Bez melounu by to nešlo. V těchto receptech byste ho ani nečekali a chutná božsky

Karamelové kostky s přelivem z melounu

Ingredience

  • 100 g melounu nakrájeného na malé kostičky menší než 1×1 cm
  • karamelová zmrzlina
  • kůra z jednoho celého bio pomeranče
  • bobkový list
  • máta
  • sezam 



Postup

  1. Karamelovou zmrzlinu vložte do tvořítek na led a nechte ztuhnout, aby krásně držela tvar pro servírování.
  2. Připravte si melounový sirup. Dejte do pánve meloun, panáka vody, pomerančovou kůru, kterou prozatím nechte na větší kousky, bobkový list a mátu. Vařte do změknutí melounu, vyndejte bobkový list a kůru a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Kůra je nyní krásně měkká, a tak ji můžete nakrájet na menší kousky a vrátit zpět do sirupu.
  3. Servírujte v misce kostky karamelové zmrzliny přelité sirupem a ozdobené lístky máty a sezamem.

Další zajímavé články

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama