reklama

Bez melounu by to nešlo. V těchto receptech byste ho ani nečekali a chutná božsky

Ovesné sušenky se smetanovo-melounovou zmrzlinou

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 150 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce vody
  • pytlík kypřicího prášku do perníku

Ingredience na smetanovou zmrzlinu

  • 200 ml smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžíce jogurtu
  • 4 lžíce cukru

Ingredience na melounový sorbet

  • 100 g melounu
  • citronová šťáva podle chuti

Postup

  1. Nejprve si upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto.
  2. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky.
  3. Pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Mezitím si připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout.
  5. Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké  mramorování. Nechte zamrazit.
  6. Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama