reklama

5 sezonních receptů pro mlsné jazýčky, které zvládne každý

Pokud máte rádi lokální sezonní potraviny a baví vás je nejenom konzumovat, ale i na všechny možné způsoby připravovat, pak možná přivítáte naši dnešní inspiraci. Vybrali jsme pro vás pět receptů na zcela jednoduchá, přitom mimořádně chutná jídla.

Prohlédnout grafiku
Foto: iStock

Většina výživových poradců dnes doporučuje konzumovat lokální potraviny, a to hned z několika důvodů. Tím, že vám (nebo farmáři ze sousedství) rostou doma na zahradě, máte jistotu, že si pochutnáte na opravdu čerstvých plodech. 

Naše tělo je navíc nastaveno právě na potraviny, které jsou vypěstované v oblasti, kde žijeme. Rozhodně náš středoevropský žaludek uvítá raději čerstvě utržené jablko než dlouze převážený ananas nebo kiwi.

  Věděli jste, že jablka, jsou-li čerstvá, plavou na vodě? jablka ve vodě, žena.cz

Nic proti exotickému ovoci, ale i zdravý selský rozum napovídá, že organismu prospěšnější bude to, co máme doma hezky po ruce. 

Máte-li chuť na něco jednoduchého a organismus nezatěžujícího, přitom z volně dostupných zdrojů, prolistujte naši grafiku. Vybrali jsme pro vás pět jednoduchých a chutných receptů, na které nebudete muset složitě shánět ingredience.

Inspirovaly nás recepty společnosti Naturhouse.

reklama
reklama
reklama