reklama

Zkusili jsme vánoční cukroví bez cukru a mouky. Chutnalo i mužům

Sušenky plněné arašídovým krémem

Ingredience:

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g kokosových chipsů
  • 10 ks datlí NATU
  • 1 polévkovou lžíci chia semínek
  • 1 polévkovou lžíci kokosového oleje
  • 1 kávovou lžičku skořice

Náplň:

  • 100 g kokosového mléka (tuhá část)
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 4 polévkové lžíce arašídového másla

Postup

  1. Nejdříve datle zalijeme horkou vodou a necháme zhruba 20 minut namáčet.
  2. Mezitím si rozmixujeme ovesné vločky, kokosové chipsy a přendáme do misky.
  3. Po 20 minutách datle rozmixujeme společně s vodou a smícháme je spolu se zbylými ingrediencemi - ovesnými vločkami, kokosem, chia semínky, skořicí a kokosovým olejem.
  4. Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.
  5. Mezitím připravíme náplň. V misce vyšleháme kokosové mléko spolu s javorovým sirupem a dáme odpočinout do lednice na 15 minut.
  6. Poté z těsta vytvarujeme kolečka a dáme péct do trouby na 180 stupňů 15 minut. Nejdříve pečte 10 minut z jedné strany a na zbylých 5 minut otočte.
  7. Během času, co se kolečka pečou v troubě, vyndáme náplň z lednice a vyšleháme ji znovu s arašídovým máslem.
  8. Po vyndání z trouby kolečka necháme vychladnout a následně je slepíme arašídovou náplní.
  9. Nakonec lze ozdobit hořkou čokoládou a vlašskými oříšky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama