4 stroužky | česnek | |
petrželka | ||
3 ks | lilek | |
20 ks | chilli paprička | |
200 ml | olivový olej | |
200 ml | ocet vinný |
Větší lilky dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme příčně na plátky asi 0,5 cm. Osolíme a necháme odpočinout asi 30 minut. Pak je osušíme papírovou utěrkou a grilujeme po obou stranách. Lilky necháme vychladnout a připravíme si nálev. V míse dobře promícháme olej a ocet. Česnek nakrájíme na plátky a petržel na větší kousky. Do nádoby, nejlépe skleněné, dáme jednu vrstvu grilovaného lilku, posypeme česnekem, petrželkou, papričkou a zalijeme nálevem. Pokračujeme, až zpracujeme všechny suroviny. Nakonec zalijeme vše olivovým olejem. Dbáme na to, aby lilek byl vždy ponořen v nálevu. Pikantní grilované lilky v nádobě uzavřeme a necháme 24 hodin v chladničce uležet. Pikantní grilované lilky podáváme podle chuti.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Odlehčete jídelníček: Zelenina jako hlavní surovina
Nemusíte být nutně vegetariánem, abyste do jídelníčku častěji vpustili zeleninu - pro silnější imunitu i dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví. Navíc při přípravě těchto hlavních chodů ušetříte, protože spotřebujete zbytky surovin z lednice i spíže, přitom nasytíte celou rodinu.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Autor:Unavená vařečka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena