reklama

"Je to bolestivý pohled." Češka prochází Prahou a hledá rostliny, které se dají jíst

Jakmile přijde jarní čas, kdy se příroda viditelně probouzí ze zimního spánku, vyráží s účastníky a účastnicemi svého "květožroutského" kurzu na pražské louky a do místní divočiny, aby je naučila rozeznávat jedlé rostliny, které volně rostou ve veřejném prostranství. S obavami ale v poslední letech pozoruje, že se snižuje druhová pestrost rostlin. "Přikládám to důsledkům nízkého a opakovaného sečení v nedávných suchých letech a také posledním dvěma rokům s opakovanými karanténami. Lidí chodilo na vycházky do Divoké Šárky opravdu hodně a loučky a louky byly hodně udupané," vysvětluje Vlková, která vystudovala kromě žurnalistiky i ekologii a roky už ráda zahradničí na svém pozemku.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama