reklama

Lidské tělo s přibývajícím věkem ztrácí svou stavební bílkovinu, jak si ji doplnit?

Kolagen můžete získat i z kvalitní stravy, je například v tučných rybách, mase nebo v huspenině, tyto potraviny byste však museli mít v jídelníčku pravidelně. Přirozenou tvorbu kolagenu podporuje zejména červená zelenina a citrusové plody.

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: Komerční sdělení

Lidské tělo však od 25. roku života postupně ztrácí schopnost kolagen tvořit a po 40. roce ho už netvoří téměř vůbec. Postupný úbytek kolagenu vede ke zhoršení stavu kostí a projevuje se mimo jiné oslabením svalstva, snížením tření uvnitř kloubů, až různými degeneracemi. Pro zachování celkového zdraví, zdravých kloubů a pružné pokožky bez viditelných vrásek je proto důležité jeho doplňování pravidelným vnitřním užíváním.

"Syntéza kolagenu s postupujícím věkem klesá. Obdobně syntéza elastinu, což je také jedna z hlavních součástí našich cév, kloubů a kůže, je nejvyšší v dorostového věku okolo patnáctého roku života. Pak už je vidět, že vrchol padá a dochází k degradaci a stárnutí. Existuje taková poučka, že dostatek kolagenu znamená zdraví jedince," říká ortoped Vladimír Holoubek. Kolagen dnes naleznete v mnoha kosmetických přípravcích. Nejlepší je dodat jej tělu zevnitř, ideálně v takové formě, která je mu nejbližší.

 "Kolagen je třeba užívat v každém věku. Kolagen se projevuje v krásné tváři. Ale abyste si takovou krásnou tvář zachovali a nedošlo k rychlé degradaci kolagenu, což se projevuje zhoršenou kvalitou kůže, nehtů, vlasů, i zhoršenou kvalitou nervově-svalové tkáně, je třeba kolagen tělu dodávat," dodává Holoubek.

Pro tělo přirozený

Aby se kolagen dobře vstřebal a účinkoval v našem těle tak jak má, musí být tzv. "živý" neboli "bio-aktivní." Bio-aktivní kolagen je pro lidský organismus nejdostupnější, snadno se vstřebává a má rychlý nástup účinku. Zpracovává se tak, aby byla zachována jeho biologická hodnota - tzv. studenou technologií. Vyrábí se výhradně ve formě hydrolyzovaného prášku, který jednoduše rozpustí ve vodě či jiné tekutině a vypije.

Inca Collagen je Bio-Aktivní mořský kolagen a naše tělo s ním dokáže pracovat jako s vlastním. Inca Collagen obsahuje 100% čistý mořský kolagen bez přísad typu I, II, III. Právě ve formě prášku je nejlépe vstřebatelný a již po měsíci užívání lze pozorovat první výsledky. Příznivě ovlivňuje buněčnou obnovu a regeneraci a zajišťuje pokožce, vlasům i nehtům optimální stupeň výživy. V jedné dávce si doplníte až 3000 mg čistého kolagenu bez přísad.

Kolagen má ještě jednu výjimečnou vlastnost - putuje přesně tam, kde si ho tělo ptá nejvíce. Při jeho pravidelném užívání dokáže zlepšit kvalitu vlasů a nehtů, umí vyhladit drobné vrásky i zesvětlit pigmentové skvrny. Navíc zpevňuje a hydratuje pokožku.

Kolagen a vitamin C jsou nerozlučná dvojice. Vitamín C pomáhá správnému vstřebávání kolagenu v těle, proto je výborné doplnit ho tělu současně s kolagenem. Můžete sáhnout po dostupných výživových doplňcích, ale množství vitamínu C najdete také v zelenině a ovoci, čímž zároveň pomůžete svému zdraví a imunitě.

Inca Collagen seženete v každé dobré lékárně nebo na www.incacollagen.cz

Video: komerční článek
"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama