Krokodýli smějí v Česku na jatka. Bizarní, míní kuchaři
Monitoring z Aktuálně.cz pro deník Insider
Praha - V pátek začala v Česku platit novela vyhlášky ministerstva zemědělství, která povoluje porážet krokodýly. Zároveň umožní následné zpracování a prodej jejich masa.
Prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek ale nepředpokládá, že by se krokodýlí maso stalo mezi českými zákazníky novým hitem. "Pokud má někdo postavený koncept na exotickém jídle, proč ne. Ale nemyslím si, že by to bylo nějak masově vyhledávané. Alespoň jsem o tom neslyšel," uvedl Stárek.
Souhlasí také zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. "Je to jednoduché, nejdřív bychom se měli naučit uvařit pořádně klasický vývar," řekl Aktuálně.cz. Podle něj může nabídka exotického krokodýlího masa v restauraci spíše vynahrazovat fakt, že tam neumí vařit. "Bude to chvilkové poblouznění. Jsem zvědavý, co přijde po krokodýlech," dodal Vaněk.