reklama
 

Jed, nebo zázračný lék? Ricinový olej zahojí jizvy i rozzáří pleť

Máte sušší pleť? Jizvy? Nebo jste si tak úporně vytrhávala obočí, až z něj máte čárku jako Marlene Dietrich a nevíte, jestli vám ještě někdy něco naroste? Přečtěte si něco o ricinovém oleji.

Foto: iStock

Ricinový zázrak se získává lisováním ze semen skočce obecného. Skočec dorůstá do výšky až deseti metrů a vyjímá se v krajině díky svým krásným červeným listům. A právě tyto plody obsahují semínka s prudkým jedem, ricinem, který dokáže během chvíle usmrtit i dospělého člověka. Ale pozor! Čtěte dál.

I přes svou jedovatost je ricin v našich zeměpisných šířkách s oblibou pěstován jako okrasný keř. Pro kosmetické účely se olej lisuje zastudena a až poté se zahřívá, aby došlo ke ztrátě jedovatých látek.

Jako Cara Delevigne

Ricinový olej se často využívá v kosmetice pro svoji prokazatelnou schopnost podpořit růst obočí, řas a dokonce vlasů. Neměl by ovšem přijít do styku s očima, protože by je mohl výrazně podráždit, a dokonce neblaze zasáhnout rohovku. Pokožku aktivně regeneruje, hojí a zároveň vyživuje do hloubky.

Je tak skvělým pomocníkem pro suchou namáhanou pleť, náchylnou k podráždění a častým alergiím. Výživné složení pleť promašťuje do hloubky, podporuje její přirozené regenerační procesy. Pokožka je tak ochráněna před známkami stárnutí a vznikem vrásek. 

Léčitel jizev

Máte jizvu po císařském řezu, akné, po neštovicích? Nemusíte hned chodit na drahé zákroky estetické medicíny, stačí vytrvat právě s aplikací ricinového oleje. Nejlepší je čistý olej aplikovat rovnou na čerstvou jizvu, ale viditelné účinky má olej i na starší jizvy, vytvořené před mnoha lety. Olej se leje na navlhčenou pokožku nejlépe dvakrát denně a lehkou masáží se vetře do pokožky. Blahodárné látky v ricinovém oleji pokožku posílí, zmírní viditelnost jizvy a hlavně ji barevně sjednotí s okolím.

Deset odstrašujících plastických obličejů. Přibyla i Nicole Kidmanová | Video: Aktuálně.cz

Mohlo by vás zajímat

reklama
reklama
reklama