reklama

Od poctivého mléka k domácímu tvarohu

Vzpomínáte na prázdniny u babičky, která schovávala ve spíži krajáč s kysaným mlékem a na chleba mazala lahodný tvaroh?

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: Komerční sdělení

Vzpomínáte na prázdniny u babičky, která schovávala ve spíži krajáč s kysaným mlékem a na chleba mazala lahodný tvaroh? Víte, že dříve se všechny mléčné pochoutky snadno vyráběly doma, a to z poctivého kravského mléka, které neprošlo nešetrným zpracováním?

Doba trvanlivosti se pohybovala v řádech dnů, ale mléko obsahovalo všechny důležité složky, které přirozeně prospívaly lidskému organismu.

I dnes je možné pochutnat si na opravdové kvalitě, ale je třeba si kupované mléko dobře vybírat. Mléko od zdravé krávy, se kterým se při zpracování nakládá ohleduplně, si zachovává maximum živin s vyváženým poměrem bílkovin a mléčného tuku a může poskytnout tělu vše potřebné.

Mléko je třeba dobře vybírat

Poctivé a pouze nezbytně pasterizované mléko dále přirozeně pracuje. Díky mléčným mikroorganismům dochází po dvou až třech dnech ke zvyšování kyselosti skladovaného mléka, což se projevuje drobnými mléčnými sraženinami plovoucími v mléce nebo výtečnou smetanou, která se utváří na hladině.

Projevy zhušťování a kysnutí mléka nás mnohdy překvapí, protože dnes dostupné plnotučné, polotučné i odtučněné mléko v plastových lahvích a tetrapaku toho již mnoho s původním kravím mlékem společného nemá, a to především kvůli snaze nabídnout nekonečnou trvanlivost. Mléko se zbytečně homogenizuje,  a vysoce tepelně zpracovává.

Proto je vhodné poohlédnout se po dobrém mléku od farmářů, jež nebrání přirozeným mléčným procesům, které nám přinášejí jako příjemný bonus další lahodné a především zdravé mléčné pochoutky.

Zkuste mléko pro kvalitní a aktivní životní styl

Chcete-li si vyrobit domácí tvaroh, zakysanou smetanu, dopřát si vlastnoručně připravený domácí kysaný mléčný nápoj, a nebo prostě jen chcete začít pít kvalitní mléko přímo od kraviček, spolehněte se na Farmářské mléko Mlékárny MILTRA. Farmářské mléko je potřeba spotřebovat do 7 dní od otevření, ale po celou tuto dobu si jej můžete užívat ve všech jeho proměnách. Živé Farmářské mléko je vhodné k přímé konzumaci i na vaření nebo pečení. Je mlékem, které si milovníci kvalitního a aktivního životního stylu zamilují.

Farmářské mléko je základem všech výrobků Mlékárny MILTRA. A byla by velká chyba, kdyby vás kratší doba trvanlivosti odradila od nákupu Farmářského mléka. Vždyť stačí málo a můžete se pyšnit domácí smetanou, tvarohem i jogurtem.

Mlékarnu MILTRA a více informací najdete na Facebooku.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama