reklama
 

Z vegetariánské jídelny vzniklo pohodlné bydlení pro rodinu s dvěma dětmi

Před třemi lety sloužil dům přímo v historické části východoslovenské Levoči jako vegetariánská jídelna. Až během rekonstrukce se podařilo odkrýt pod letitými nánosy jeho skryté poklady - suterén s klenutými stropy nebo původní kamenné zdi a nápis.

Rekonstrukce Levoča, Interiér roku Prohlédnout galerii
Rekonstrukce Levoča, Interiér roku | Foto: Peter Čintalan - DYNAMEET studio

Už od samého počátku bylo všem zainteresovaným jasné, že nepůjde o všední projekt. Dům v historickém centru Levoči potřeboval kompletní rekonstrukci. Ta měla jednak objekt očistit a jednak bývalou vegetariánskou jídelnu funkčně přeměnit na dům pro rodinu s malými dětmi. 

Architekti Richard Kráľovič a Zuzana Kráľovičová proto pracovali s jasně vymezeným zadáním. Jejich úkolem bylo změnit dispozici, nahradit nevyužívané podkroví, kompletně vyměnit střešní kovovou konstrukci, vytvořit terasu, rekonstruovat fasádu a dohlédnout na sanaci zdí.

Realizace rovněž soutěží o cenu Interiér roku 2017, v níž je hlavním mediálním partnerem Aktuálně.cz.

Soutěž interiér roku 2017

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Hlavním mediálním partnerem soutěže je Aktuálně.cz.  Více informací o soutěži zde.

reklama

Komerční tip

reklama