reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Zdravé mrkvánky s povidly

Už jste zkoušeli jednoduché mrkvánky, které jsou pouze ze 3 ingrediencí? Kdo ne, tak je určitě vyzkoušejte!

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Já je zkoušela úplně poprvé, když jsem šla před pár měsíci do jedné zdravé stravy, kde je prodávali. Mně to nedalo a musela jsem je vyzkoušet. Byly tak výborné, že pokaždé, když jsem šla kolem, jsem si jich pár koupila. Teď už nemám možnost tam chodit, tak jsem si mrkvánky zkusila upéct doma. Nakoupila mrkev a tvořila. Víte, co je nejlepší? Že jsem použila jen 3 INGREDIENCE + povidla. Jsou zdravé, rychlé a velmi chutné.

Co na ně budete potřebovat? Cca na 20 kousků:

  •  200 g mrkve
  •  200 g měkkého tvarohu
  •  100 g vloček


Vločky se rozmixují na mouku, mrkev se nastrouhá na jemném struhadle, přidá se k vločkám a následně se přidá i tvaroh. Vznikne dost hustá konzistence. Postup už je snadný. Vždy se vezme kousek těsta, z něj se na dlani udělá malá placka, na placku se dá trocha povidel a dalším kouskem těsta se povidla přikryjí. Pečte na 180°C cca 13 minut. Nejlepší je sníst mrkvánky ještě ten den, kdy byly upečené, nejlepší jsou vlastně ještě teplé. Tak dobrou chuť.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama