reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Strouhaný tvarohový koláč

Taky máte rádi strouhaný kakaový koláč? Jestli jste odpověděli na tuto otázku ano, pak mám pro vás tip na zdravější verzi!

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Opět jsem uvažovala, co upéct. Nějak mě žádný recept nenapadl, tak jsem najela na "strejdu Google" a do vyhledávače jsem si napsala "koláč". Když jsem brouzdala v obrázcích, vyskočil na mě tenhle strouhaný kakaový koláč (ten úplně miluju, takže plán byl jasný). Koukla jsem na recept, a když jsem viděla 200 g cukru apod., tak jsem to zavřela a uvažovala jsem, jak bych ho udělala zdravější. No, já myslím, že se povedl, co myslíte? Tady přidávám recept na zdravější verzi.

Tmavá část:

  • 200 g rýžové mouky
  • 20 g lněné mouky
  • 15 g kakaa
  • 10 g prášku do pečiva
  • čokoládový puding
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 g sladidla (já jsem dala med)

Světlá část:

  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • vejce
  • vanilkový puding
  • 50 ml mléka
  • 10 g sladidla (já jsem dala opět med)

Postup:

Tmavá část: první se smíchají všechny suché ingredience, poté se přidají mokré a ručně se vše zamíchá - rukou se udělá těsto, které se rozdělí na dvě půlky. Jedna se dá na hodinu do mrazáku a druhá do lednice. Mezitím se smíchají suroviny na světlou část. Vymaže se forma (použila jsem průměr 24 cm), následně se vezme polovina těsta z lednice, vycpe se dno formy (já jsem ho rozprostřela navlhčenými prsty), na ni se nalije světlá část a nakonec se vezme z mrazáku druhá část, která se na velkém struhadle nastrouhá přímo na světlou část. Nakonec se dá péct, při 180 °C 20 minut.

Dobrou chuť.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama