reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Perníkovo-čokoládový dort

Máte rádi perníkové buchty a také čokoládu? Tak to jste tady správně! Tento dort je opravdová lahoda na jazyku. Takže jej doporučuji vyzkoušet.

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Co tedy na něj budete potřebovat?

Korpus:

- 3 vejce

- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce

- 100 g rýžové nebo jiné mouky

- prášek do perníku

- 100 g medu

- 20 g olivového oleje

Krém:

- 200 g smetany ke šlehání (ano, zdravá není, ale musela jsem použít co dům dal, dejte klidně tvaroh) 

- cca 150 g čokolády

Postup:

Přichystáme si mísu, do které si dáme vejce a pomocí metličky je rozmícháme. Následně vždy přidáme jednu ingredienci, metličkou rozmícháme. Potom si připravíme formu (použila jsem 24 cm), kterou si můžeme vystlat pečicím papírem, dáme do ní těsto a dáme péct na 170 °C cca 20 minut, hlídáme! 

Připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, vyšleháme smetanu a obě složky spolu zamícháme. Rozřežeme korpus a vrstvíme krémem. Nakonec ho necháme vychladnout a můžeme posypat. Dobrou chuť.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama