reklama

BLOG Rychlé Fit recepty: Mechový dort

Už jste zkoušeli upéct dort se špenátem? Já to vyzkoušela, a musím říct, že sklidil úspěch. Jen jsem tedy neměla čerstvý špenát, ze kterého je to určitě lepší, ale mražený to vynahradil.

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Na pečení korpusu mechového dortu použijeme formu o průměru 18 cm. Tak jdeme na to:

Těsto:

- 80 g zmrazeného špenátu (necháme rozmrazit)

- 130 g rýžové mouky

- 50 g medu

- 1 vejce

- větší lžička prášku do pečiva

- 10 ml olivového oleje

- 90 g bílého jogurtu

Postup:

Vše smícháme (špenát jsem zvlášť co nejvíce rozmixovala), dáme do formy (dávala jsem na pečicí papír) a pečeme na 160 °C cca 25 minut. 

Krém: 

- 210 g tradičního pomazánkového másla

- vanilkový cukr

- 50 g tvarohu + 4 čtverečky nastrouhané čokolády (já použila 90%)

- 2 banány

Postup:

Krém vyšleháme, pak vrchní část korpusu odřízneme, dáme banán, pak krém, rozdrolíme korpus, který jsme si odřízli, a posypeme.

Dobrou chuť.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama