reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Jablečný štrúdl

Na štrúdl známe nespočet receptů, zkoušeli jste ale těsto na štrúdl jen ze tří ingrediencí?

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Štrúdl známe snad všichni. Nejčastěji ho dělávají naše babičky z osvědčených starých receptů z másla, cukru, mouky a podobně. Možností, jak takový štrúdl upéct, je tudíž mnoho. Já chtěla vyzkoušet těsto, které je ze zdravějších ingrediencí a nezabere mnoho času na přípravu. Mám pro vás tip na těsto z pouhých tří ingrediencí. Co tedy budete potřebovat?


TĚSTO:
- 200 g pomazánkového másla
- 200 g rýžové či jiné mouky
- vanilkový cukr

NÁDIVKA:
- cca 5 jablek
- skořice
- vlašské ořechy

- vejce na pomazání těsta

Postup:
V míse ručně vypracujeme těsto, které necháme na chvíli odležet. Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka, k nimž přidáme skořici, popřípadě ořechy dle chuti a promícháme. Kdo je má rád, ať si přidá i rozinky (ty já moc nemusím) Těsto si vyválíme, dáme na něj nádivku, zabalíme, pomažeme vejcem a dáme péct do trouby na 170 °C cca 30 minut. Dobrou chuť. 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama