reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Bublanina

Bublaninu známe snad všichni. Co takhle si ale vyzkoušet bublaninu ve zdravější verzi?

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Bublaninu dělaly naše maminky, babičky, prababičky, troufla bych si říct, že je to taková známá česká klasika. Někdo ji má rád se švestkami, jiný zase s jahodami či jiným ovocem. Já zkusila vymyslet bublaninu, ve zdravější verzi s jahodami.

Co na ni budeme potřebovat?


- 200 g rýžové mouky
- 50 g kokosové mouky
- prášek do pečiva
- 100 g sladidla (já dala med)
- 2 vejce (vyšlehají se bílky)
- 30 g olivového oleje či jiného tuku
- 200 ml mléka
- 200 ml vody

Postup:

V míse smícháme rýžovou mouku (můžete použít i jinou), kokosovou a prášek do pečiva. Následně přidáme všechny tekuté ingredience, vyšleháme bílky, které nakonec do těsta pomalu přimícháme. Takto připravené těsto vylijeme na plech (použila jsem 33×23 cm), dáme nahoru jahody či jiné ovoce, které máte rádi, a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Dobrou chuť.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama