reklama

BLOG Markéta v troubě: Vánoční crinkles

Tímto cukrovím letos ohromíte! Křupavé na povrchu a vláčné uvnitř – přesně takové jsou crinkles!

Foto: Markéta Chovancová
Markéta Chovancová

Markéta Chovancová

Markéta Chovancová si původně založila instagramový profil @marketa_v_troube jen jako uložiště svých osvědčených receptů, velmi rychle však začali přibývat odběratelé, kteří se těšili na další zajímavé dobroty. Nejvíce ji hřeje u srdce, když jí ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte sami doma.

Budeme potřebovat:


Na těsto: 2 vejce, 57 g másla, 63 g holandského kakaa, 200 g cukru krupice, 125 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, špetka soli, 1 lžička tuzemáku
Na obalení: mistička s moučkovým cukrem

Postup:


V míse utřeme máslo s cukrem, nejprve vidličkou, poté i šlehačem. Přidáme vejce a tuzemák. Vyšleháme do pěny a nakonec zašleháme i kakao. Nakonec smícháme kypřicí prášek s moukou a po částech vmícháme do vyšlehané směsi. Dobře promíchanou směs zakryjeme potravinářskou fólií a dáme chladit do lednice, alespoň 4 hodiny. Z vychlazené směsi tvoříme v dlaních kuličky velikosti vlašského ořechu. Můžeme skládat rovnou na talíř, nakonec je dáme ještě na 10 minut do lednice. Mezitím si rozehřejeme troubu na 175 °C. Každou kuličku oválíme v moučkovém cukru, neoklepáváme, ponecháme silnou vrstvu a postupně skládáme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 10 minut. Sušenky po vytažení z trouby necháme vychladnout a můžeme podávat. Měly by být křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama